Brf Kruthornet

Det perfekta alternativet på Hissjövägen

Om föreningen

Brf Kruthornet är en fristående bostadsrättsförening som bildades 1998.

Läge

Här bor du centralt! Bostadsrättsföreningen Kruthornet ligger precis utanför den så kallade ”centrumfyrkanten” i nedre delen av stadsdelen Haga som är en gammal stadsdel med gott om lekplatser, parker, bäckar och dammar.

I söder så är det ca 2 minuters promenad till centrumfyrkanten och det är ca 7 minuters promenad till gågatan och Rådhustorget. Det innebär att man inom ca 10 minuters promenad når alla centrala delar av Umeå. I väster så är det ca 2 minuters promenad till Umestan företagspark med restauranger och gym. I nordväst så når man inom ca 7 minuters promenad skog, skidspår/löparslingor och annan rekreation i det som var regementsskogen eller ”i20-skogen” och i öster når man skog, skidspår/löparslingor och annan rekreation i Stadsliden på ca 5 minuters promenad.

Umeå är en studentstad och därför är cykelbanor väl utbyggda och via dom kan du snabbt och enkelt cykla till de andra stadsdelarna. Universitetet och universitetssjukhuset når man inom ca 10-15 minuter per cykel. Kollektivtrafiken tar dig till valfri del av staden inom ca 30 minuter. Busshållplatser i båda riktningarna (linje 5) finns inom 15  meter från bostadsrättsföreningen.

Som bostadsrättsinnehavare i Brf Kruthornet har man alltså nära till ”allt” samtidigt som området är lugnt.

Omfattning

Föreningen ligger i fastigheterna Kruthornet 9 (Hissjövägen 24–30, byggda 1992) och Kruthornet 12 (Hissjövägen 42–48, byggda 1994). Byggnaderna inrymmer totalt 128 bostadsrätter på 38–54 kvadratmeter med utrymmeseffektiva, öppna och ljusa planlösningar. Samtliga bostadsrätter är försedda med inglasade balkonger eller altaner och varje bostadsrätt har tillgång till ett eget lägenhetsförråd.

I föreningen finns två gemensamma cykelförråd samt tre gemensamma tvättstugor. Varje tvättstuga innehåller 1 tvättmaskin och 1 torktumlare. Det finns inga andra gemensamma lokaler och föreningen har inte heller några lokaler som hyrs ut (hyresrätter), föreningen är således en äkta bostadsrättsförening.

Bostadsrättsföreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Miljö och hållbarhet

Föreningen arbetar kontinuerligt med hållbarhetsfrågor, källsorterar och använder miljöfilter i våra ventilationsanläggningar. Samtliga fastigheter drivs av miljö-el och värms upp av lokalproducerad fjärrvärme.

Föreningen är engagerad i ett kontinuerligt energioptimeringsprogram och fastigheterna är energideklarerade 2009 0ch 2019.

Mellan dessa två energideklarationer, alltså under en 10-årsperiod, så har fastigheternas energiförbrukning minskat till nästan hälften.

Lagar och regler

Brf Kruthornet och dess medlemmar följer gällande lagar och regler tex. Bostadsrättslagen, föreningens stadgar och föreningens ordningsregler.

Föreningen använder sig av branschorganisationen Bostadsrätterna och deras jurister för rådgivning. Samtliga dokument (stadgar, överlåtelser etc. ) bygger på branschorganisationens rekommendationer.

Ekonomi

Brf Kruthornet har en mycket välskött ekonomi. Avgifter för boendet har sänkts med 10% per gång vid tre olika tillfällen de senaste åren, inga höjningar har gjorts. Under samma tid så har föreningen investerat och amorterat kraftigt samt gjort extra avsättningar till framtida underhåll.

Detta gör att föreningens medlemmar får en mycket låg total boendekostnad.

Som medlem i Brf Kruthornet får man en enda månadsavgift för boendet där ”allt” ingår: miljö-el, lokalproducerad fjärrvärme, vatten, bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar, bredband 250/100 inklusive wifirouter från Telenor samt digital-TV inklusive digitalbox från Telenor. Det finns alltså inget behov för att själv teckna avtal med olika parter. Om man så önskar så kan man teckna tilläggstjänster hos Telenor avseende tex utökade kanalpaket, extra digitalboxar, digitalbox med inspelningsfunktion och så vidare.

Det ska vara enkelt, bra och en trygg affär att äga ett trivsamt och ändamålsenligt boende i Brf Kruthornet.

Köp och försäljning

Brf Kruthornet utför en kreditprövning av alla som ansöker om medlemskap i föreningen. En bostadsrätt kan ha flera delägare som alla äger minst 10% var. Minderåriga kan beviljas medlemskap om målsman är delägare. Föreningen har inga juridiska personer som medlemmar.

Parkeringar

Brf Kruthornet har sina parkeringsplatser fördelade på två olika parkeringar: den stora parkeringen väster om husen och den lilla parkeringen öster om husen. Båda parkeringarna delas med grannföreningen Umeåhus 33. På den lilla parkeringen finns 15 carport-platser med eluttag samt 21 parkeringsplatser med eluttag. På den stora parkeringen finns 70 parkeringsplatser med eluttag och 4 parkeringsplatser utan eluttag. Det finns dessutom några gästparkeringar på den stora parkeringen som är kostnadsfria, tidsbegränsade och de får inte användas av boende.

Avgiften är 350 kronor per månad för carport och 250 kronor per månad för parkeringsplats med motorvärmaruttag, kostnad för elektricitet är inkluderat i dessa priser. Parkeringar som fortfarande saknar motorvärmare går att hyra för 50 kronor per månad. Kölista och kontrakten hanteras av Aspia, se flik ”Kontaktuppgifter” för frågor gällande parkering.